söögituba

Kuidas valida söögilauda?

Kuidas valida söögilauda?

Söögilaud kui kohtumispaik

Söögitoas jagame me lisaks maitseelamustele ka meelejäävaid hetki, sügavaid vestluseid ja rõõmsaid sündmusi pere ning sõprade seltsis. Seetõttu mängib söögilaud kodus suurt ja olulist rolli. Selleks, et leida enda koju ideaalne söögilaud, mis sulandub täiuslikult sinu söögituppa, on oluline pöörata tähelepanu kolmele olulisele punktile: suurus, kuju ja stiil.


Sobivas suuruses söögilaua leidmine


Esimene samm on leida õiges suuruses söögilaud. Söögilaua suuruse valikul on oluline arvestada ruumi suurusega. Hea lihtne nipp maksimaalse söögilaua suuruse välja selgitamiseks on mõõta ära ruumi pindala ning arvestada ümber laua vähemalt 1 meetri jagu vaba ruumi liikumiseks. Selgema visuaalse pildi loomiseks märgi teibiga põrandale piirjooned, kuhu soovid söögilaua asetada, nii saad parema arusaama laua tegelikust suurusest võrreldes ruumi suurusega.
Mõtle läbi mitu inimest oleks vaja söögilaua taha mahutada. Kas vajad söögilauda suurteks pidulikeks õhtusöökideks või kiireks hommiku- ja lõunasöögiks. Kui oled pigem restoranides käija ja söögitoas on ruumi vähe, siis võib parimaks lahenduseks olla hoopis baarilaud, mis mahutab paar inimest ning ei võta liigselt väärtuslikku ruumi enda alla.

Loomulikult ei saa ka unustada kõige tähtsamat tegurit – mugavust. Pea silmas, et laua ääres peaks ruumi olema vähemalt 60 cm inimese kohta, et end mugavalt tunda.


Siin on sulle väike spikker kui palju inimesi mahutab kindlas suuruses söögilaud:

  • 120 cm pikkune laud mahutab 4 inimest
  • 150 cm pikkune laud mahutab 6 inimest
  • 160 cm pikkune laud mahutab 6-8 inimest
  • 210 cm pikkune laud mahutab 8 inimest
  • 240 cm pikkune laud mahutab 10 inimest

 

Millise kujuga söögilauda eelistada?


Klassikaline ristkülikukujuline söögilaud on populaarne valik, mis sobib suurepäraselt pikematesse ja kitsamatesse ruumidesse, võimaldades ümber laua vabalt liikuda.Söögilaud Vail

Ümmargused söögilauad võlub aina rohkem südameid. Ümar söögilaud mahutab vajadusel laua taha rohkem inimesi ning sobib ideaalselt väiksematesse kodudesse, muutes ruumi visuaalselt avaramaks ja õhulisemaks.
Söögilaud Bianca

Ruudukujulised söögilauad on üldjuhul väiksemate mõõtmetega ja kasutuses köögis, kus on ühtlasi tarvis ka veidi rohkem tasapinda toidu valmistamiseks.

Ovaalsed söögilauad sarnanevad klassikalisele ristküliku kujulisele lauale, kuid jätab ümardatud nurkade tõttu interjööris kergema üldmulje.
ovaalne söögilaud cibuz

Pikendatav söögilaud on praktiline ja funktsionaalne lahendus igasse koju. Vastavalt soovile ja ruumi võimalustele on valikus nii ümaraid kui ka kandilisi pikendatavaid söögilaudu. Pikendatav söögilaud säästab kokkuklapituna igapäevaselt kodus väga palju ruumi ja erilisemate sündmuste puhul saab lauda pikendades mahutada oluliselt rohkem inimesi.
pikendatav söögilaud Merbi

 


Söögilaua stiil määrab ruumi mugavuse ja õhkkonna


Põhjamaise disainiga söögilaudade valikust leiad klassikalisi värvitoone, mida on imelihtne sobitada kodus muu sisustusega. Valged, hallid, mustad ja naturaalsest puidust valmistatud söögilauad on ajatud ning nende elegantsete värvide ümber on võimalik luua isikupärane ja hubane söögituba.

Pööra tähelepanu ka lauajalgadele – need mõjutavad kui palju inimesi saab laua taha mahutada. Peenemate jalgadega ja nurkades olevate jalgadega laud annab võimaluse mahutada lisaistekohti ootamatutele külalistele.


Lisaks söögilauale tasub investeerida ka mugavatesse toolidesse, vitriinkappi ja riiulitesse, et luua isikupärane ning hubane koht, kus nautida õhtuid ja luua mälestusi lähedaste seltsis.

Loe edasi

Voodi valimise nipid

Turvaline ostukoht

Oleme Eesti E-kaubanduse Liidu liige ning omame "Turvaline ostukoht" märgist.

Kiire teenindus

Kui sul on küsimus, kirjuta meile info@nordfurniture.ee.

Kaup kulleriga koju 9€

E-poest tellitud toodetele pakume soodsat transporti kulleriga üle Eesti.

14-päevane tagastusõigus

Kui e-poest tellitud toode sulle siiski ei sobi, saad selle 14 päeva jooksul meile tagastada.